نوستالژی یا دلپذیری یعنی علاقه و عشقی که به خاطره‌های گذشته و ماجراها و رویدادهایی که در گذشته تجربه کرده‌ایم پیدا می‌شود. این عشق و علاقه به خاطره‌ها می‌تواند به مجموعه‌ای از اتفاقات گذشته یا حتی به یک زمان خاص و معین اشاره کند. نوستالژی معمولاً باعث تجدید نظر یا تجربه‌ی دوباره‌ی احساسات و خاطرات گذشته می‌شود و می‌تواند در قالب خاطرات، موسیقی، فیلم، عکس و سایر عوامل مختلف بروز یابد. عموماً این احساس به عنوان یک لذت یا احساس مثبت به خاطره‌های گذشته تعبیر می‌شود. بهترین فیلم های نوستالژی کودکی شاید تو دل همه ی حس ثابت ایجاد کنه ولی دل همه ما لک زده برای برگشتن به همون دوران.

 

این فیلم های نوستالژِی شامل:

خواهران غریب

این فیلم که برای خیلیا یادآور بازی بسیار زیبای زنده یاد خسرو شکیباییه، در سال 75 با فروش 141 میلیون تومانی در صدر جدول فروش سینمای ایران قرار می گیره.

خواهران غریب از روی قصه معروف اریش کستنر ساخته شده که پیش از این هم، فیلم دو نیمه سیب کیانوش عیاری از اون اقتباس شده بود. فیلم خواهران غریب علاوه بر موسیقی و آوازهای دلنشین، از جذابیت جابجایی دوقلوها هم استفاده کرد که به خوبی تونست مخاطب کودک و بزرگسال رو جذب کنه و تا آخر با خودش همراه کنه.

شهر موش ها

شهر موش ها که به خاطر پرطرفدار بودن جُنگ تلویزیونی مدرسه موش ها، با استقبال بی سابقه مردم مواجه شد؛ با بودجه یک میلیون و 200 هزار تومانی به کارگردانی مرضیه برومند و محمدعلی طالبی تو سال 64 ساخته شد و تونست تو گیشه فروش 10 میلیون تومانی رو تجربه کنه. این فیلم پرمخاطب تو اون سالها، اولین فیلم مخصوص کودکان بود که پس از انقلاب ساخته می شد. البته ناگفته نمونه که عمده موفقیت این فیلم به خاطر جذابیت فوق العاده زیاد مدرسه موش ها در بین مردم بود.

 

 

دزد عروسک ها

فیلم دزد عروسک ها با تلفیق بین فیلم زنده و انیمیشن برای نخستین بار تو سال 69 تجربه تکنیکی جدیدی رو تو سینمای ایران رقم زد که با گذشت تقریبا 25 سال از اون روزها هنوز این فیلم جذاب و دیدنیه. محمدرضا هنرمندی کارگردان این فیلم در قالب یه داستان جذاب، یه شهر فانتزی و خاص رو برای کودکان می سازه که با صحنه های کمیک و موزیکال و نقش آفرینی فوق العاده اکبر عبدی به فروش 24 میلیونی و کسب مقام نخست جدول فروش می رسه.

 

ترانه اکبر عبدی با جمله معروف " آهای آهای ننه، من گشنمه " هنوز برای خیلی از بزرگترا خاطره انگیز و دوست داشتنیه.

 

 

 

مدرسه پیرمردها

مدرسه پیرمردها یکی از خاطره انگیزترین و خنده دارترین فیلم های سال 70 بود که از کمدی اسلپ استیک ( بزن بکوب ) و برخوردهای فیزیکی و هرج و مرجی که از تضاد و تقابل با نظم و مقررات آسایشگاه سالمندان ایجاد شده بود، به خوبی بیننده رو جذب موقعیت های شلوغ و طنز آمیزش می کرد. فیلم مدرسه پیرمردها با فروش 11 میلیون تومانی در رتبه دهم جدول فروش سال 70  قرار گرفت؛ ولی انصافا با وجود شخصیت آشپز با بازی فوق العاده اکبر عبدی، این فیلم پتانسیل فروش بیشتر رو هم داشت.

 

 

 

کلاه قرمزی و پسرخاله

این فیلم زیبا که از برنامه تلویزیونی پرطرفدار کلاه قرمزی اقتباس شده بود در سال 73 با فروش 172 میلیون تومانی از پرفروش ترین فیلم های سال محسوب می شد. علاوه بر نقش پررنگ برنامه تلویزیونی کلاه قرمزی، ترانه ها و موسیقی جذاب فیلم در کنار توانایی حمید جبلی در ارائه تیپهای عروسکی باعث استقبال فوق العاده مردم از این فیلم شد.

 

 

 

الو الو من جوجوام

" الو الو من جوجوام"  یکی دیگه از کارهای ماندگار مرضیه برومند که تلفیقی از دو آلبوم خونه مادربزرگه و آرایشگاه خوشگله. این فیلم با وجود آن که مثل بیشتر فیلم های عروسکی از کمبود امکانات فنی و تکنیکی رنج می بره، ولی جذابیت فوق العاده کاراکترهای عروسکیش باعث شد تا با فروش 30 میلیون تومانی در سال 73 در رتبه ششم جدول پرفروش ها قرار بگیره. 

 

سفر جادویی

فیلم سفر جادویی به عنوان یکی از پرفروش ترین فیلم های دهه 70، به موضوع تنبیه شدن اشاره می کنه. ابوالحسن داوودی کارگردان این فیلم کودکانه ی خنده دار از ایده خلاقانه سفر به گذشته استفاده می کنه تا با یه سفر خیالی در یه فضای فانتزی پدر خانوده رو مجازات کنه. سفر جادویی یه فیلم رویایی برای همه بزرگترا و بچه هاست که دلشون میخواد با سفر به گذشته، به همه اون چیزایی که دلشون می خواد؛ برسن. 

شاید بزرگترایی که دلشون واسه اون روزا تنگ شده، بدشون نیاد با یه سفر جادویی به گذشته، دوباره اون روزها و حس های ناب بچگی رو تجربه کنن، کوچکترها هم با این سفر، می تونن خاطرات دوران کودکی پدرها و مادرهاشون رو از نزدیک ببینن و شاهد شادی هایی باشن که تا حالا فقط قصه هاشو شنیدن.

 

 

 

چه جوری به گذشته سفر کنیم؟

اگه با یاداوری این فیلم ها، خاطرات دوران کودکی براتون زنده شد و یاد بازی های دوران بچگی و دوستی های متفاوت اون روزها افتادین، بد نسیت بدونین؛ مجموعه اتاق فرار انیگما تو اتاق فرار رویا یه سفر به گذشته متفاوت و دوست داشتنی طراحی کرده که تجربش می تونه برای همه لذت بخش و پر نشاط باشه.

اتاق فرار رویا یه اتاق فرار به سبک هیجان و شادیه که برعکس اتاق های فرار دیگه برای همه اعضای خانواده طراحی شده تا بتونن در کنار هم از یه بازی متفاوت و هیجانی لذت ببرن. تو اتاق رویا تقریبا همه چالش ها و معماها مهارتین و خیلی از اونها بر اساس بازی های دهه شصت طراحی شده که برای بزرگترها می تونه یاداور دوران کودکی باشه. برای بچه های خانواده هم اتاق فرار رویا بیشتر شبیه یه خانه بازی پرهیجان و بی نظیره تا یه اتاق فرار ترسناک و دلهره آور.

 

اتاق فرار رویای مجموعه انیگما یه اتاق فانتزی پر از رنگ های شاد و نورهای پرانرژیه که نه تنها خیلی عجیب و غریب به نظر می رسه بلکه یه سری قوانین خاص داره که باعث میشه این اتاق جذابتر و متفاوت تر از همه اتاق فرارهایی باشه که تا حالا تجربه کردین. اتاق فرار رویای مجموعه انیگما بر پایه فعالیت بدنی ساخته شده، به طوری که روند بازی پر از اتفاقات باحال و خنده داره که به راحتی همه بازیکنارو سر ذوق میاره و بهشون انرژی میده.

 

در هر صورت اگه دوست دارین یه روز سراسر فان داشته باشین و تو یه دنیای فانتزی بدون هیچ محدودیتی از همه چیز لذت ببرین؛ این اتاق فرار هیجانی رو با چالش ها و بازی های متفاوتش از دست ندین.

 

منبع: اتاق فرار انیگما